fredag 19 april 2024

inloggad som

Svensk televäxelteknik till Köpenhamn

Det svenska telefonteknikbolaget Visionutveckling från Stenungsund etablerar sig nu i Köpenhamn. Förste man på plats är Nikolaj Nielsen som tidigare varit VD på IT-bolaget 3pas. Satsningen i Danmark förväntas dra igång med full effekt omkring årsskiftet.

— Vi vill nu öka vår närvaro i Danmark, eftersom det är nästa viktiga marknad för oss. Landet har stor potential, säger VD Tomas André.

Visionutveckling producerar telefonitjänster såsom hänvisningssystem, röstbrevlåda och liknande för telefonväxlar. Huvudkontoret ligger i Stengungsund.

— De senaste två åren har hänt mycket i verksamheten. I Sverige säljer vi mest telefonilösningar, men i Danmark har vi ett antal återförsäljare som säljer våra saker, säger Tomas André.

Företaget har 65 medarbetare och omsatte förra året ungefär 50 miljoner kronor. Några av bolagets nuvarande största kunder är Köpenhamns kommun, Arla och AstraZeneca.

Anders Frick

Det svenska telefonteknikbolaget Visionutveckling från Stenungsund etablerar sig nu i Köpenhamn. Förste man på plats är Nikolaj Nielsen som tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.