torsdag 23 maj 2024

inloggad som

Readsoft startar nytt bolag i Stockholm

Börsnoterade Helsingborgsbolaget Readsoft har startat ett nytt dotterbolag i Stockholm. En handfull anställda ska nu vidareutveckla uppköpta Spear Solutions patent och mjukvara.

I köpet av Stockholmsbaserade Spear Solutions och amerikanska Spear Imaging ingick ett webbaserat system för dokumenthanterings och teknik för att förbättra prestandan vid digital dokumenthantering.

Nystartade Readsoft Software Service blir det tredje av Readsofts utvecklingsinriktade dotterbolag. I Köpenhamn arbetar runt 15 personer och i Frankfurt ett 50-tal med att utveckla versioner av Readsofts dokumenthanteringsteknik inriktade på affärssystemen Oracle respektive SAP. Totalt jobbar cirka 460 personer i koncernen.

Erik Olausson

Börsnoterade Helsingborgsbolaget Readsoft har startat ett nytt dotterbolag i Stockholm. En handfull anställda ska nu vidareutveckla uppköpta Spear Solutions patent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.