fredag 19 april 2024

inloggad som

… som blir första medlem i nysatsning hos cleantech-inkubator

Malmöföretaget PositionGreen blir medlem i den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI). PositionGreen blir första medlem i en ny kategori kallad ”Facilitator”, som inkubatorn skapar för tjänsteföretag.

SCTI har tidigare presenterat elva cleantech-områden, bland dem energieffektivisering, transporter och återvinning/avfall. Facilitator blir ett tolfte område, inspirerat av Världsnaturfonden som har en avdelning för klimatentreprenörer kallad Climate Solvers.

— Ju förr PositionGreen lyckas, desto snabbare ökar tillväxten för företag som säljer hållbara produkter — till exempel våra andra medlemmar, säger Petronella Warg, kommunikatör på SCTI.

SCTI är Sveriges största inkubator för miljöteknik. Den grundades på initiativ av Region Skåne för ett par år sedan och finansieras av regionen, Teknopol, Innovationsbron och med EU-medel. Arbetet bedrivs av anställda vid Teknopol i Lund. Alla inkubatorföretag måste uppvisa bland annat positiv miljöpåverkan och tillväxtpotential.

Tidigare har SCTI också haft krav på innovationshöjd och patenterbarhet, men det har man lättat på enligt inkubatorns projektledare Helena Tillborg. Hon påpekar att valet av PositionGreen, avknoppat från Minc-bolaget OMMH Scandinavia, visar att SCTI inte bara är till för tekniska innovationer utan även för andra lösningar som lyfter cleantech-området. I dag har SCTI 18 medlemmar.

Lisa Kirsebom

Malmöföretaget PositionGreen blir medlem i den virtuella inkubatorn Sweden Cleantech Incubators (SCTI). PositionGreen blir första medlem i en ny kategori […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.