lördag 11 maj 2024

inloggad som

Avensia överklagar dom i långdragen tvist

|  , , ,

Bråket mellan IT-bolaget Avensia Innovation och en hyresvärd i Lund fortsätter. Tingsrätten gav nyligen värden rätt i sakfrågan, men Avensia ska överklaga.

Tvisten är ett arv från tiden innan Luvit fusionerades in i Avensia Innovation. För snart ett och ett halvt år sedan stämdes Avensia inför Lunds tingsrätt för att Luvit under fyra års tid betalat för lite hyra för sina lokaler. Hyresvärden kräver ersättning på totalt 1,7 miljoner kronor.

Tingsrätten går i sin dom på värdens linje, men Avensia ger sig inte. Styrelsen har beslutat att överklaga och tänker inte reservera beloppet i räkenskaperna.

Bolaget anser att det funnits en muntlig överenskommelse om att hyran skulle vara lägre än vad som skrivits i avtalet. Under perioden har hyresfakturorna också varit på de lägre beloppen, i linje med överenskommelsen. 

First North-noterade Avensia Innovation bildades 2007 när INXL, Avensia och Luvit gick ihop. Bland kunderna finns Alfa Laval, TetraPak och TeliaSonera. Första halvåret i år omsatte verksamheten 21,1 miljoner kronor med ett resultat runt nollstrecket.

Kristian Svensson

Bråket mellan IT-bolaget Avensia Innovation och en hyresvärd i Lund fortsätter. Tingsrätten gav nyligen värden rätt i sakfrågan, men Avensia […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen