fredag 6 september 2024

inloggad som

Danska kalkylkonsulter växer

|  
|  

Det danska konsultföretaget XL Kompetence ska växa och skaffa sina första anställda. Målet är 5-8 medarbetare i början av nästa år.

Bolagets specialitet är att anpassa kurser i Windowsprogrammet Excel för olika målgrupper på företag.

— Många kan grunderna i Excel, men vi lär dem att bli effektiva, säger Ernst Lohse, grundare och ägare.

Han har tidigare arbetat som marknadsföringschef på utbildningsbolaget Dtech och som VD för en dansskola. XL Kompetence finns i Rødovre och Kastrup med en fast och en mobil kurslokal. Idag omsätter företaget cirka en miljon danska kronor.

Anders Frick

Det danska konsultföretaget XL Kompetence ska växa och skaffa sina första anställda. Målet är 5-8 medarbetare i början av nästa […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Bolaget som tar in 1,1 mdr på en dag

    För vissa går det lätt att få riskkapital. Här är bolaget som på onsdagen sonderade intresset för att pytsa in 1 miljard kronor. Samma kväll fanns löften om 1,1 miljarder.

  • Fåhraeus fyller på sin fond

    Serieentreprenören Christer Fåhraeus räknar med att ha 700 Mkr i torrt krut till årsskiftet i sin investeringsfond FSG 2. Det senaste förvärvet är en mindre andel i Göteborgsföretaget Promimic.

  • Mer EU-pengar till skånska aktörer

    Skåne har utnämnts till att vara en av EU:s 151 “Region Innovation Valleys”, innovationsregioner. Initiativet ska hantera EU:s samhällsutmaningar och stärka den gemensamma konkurrenskraften.