lördag 20 april 2024

inloggad som

Fem snabba till äktenskapsmäklaren Ingrid Ehrstedt…

|  
|  

…som kopplar ihop företag genom matchmaking i Malmö på torsdag. I år för första gången med även danska deltagare.

Vad innebär Company Matchmaking?

— Det är som speeddejting fast för företag. Man har möjlighet att boka upp till elva möten, sedan skapar vi ett matchningsschema där varje möte är 25 minuter långt. Så håller det på under hela dagen.

 Vilka företag är med?

— Det handlar om business to business, alltså företag som levererar någonting till andra företag – till exempel IT-företag som gör hemsidor. Men detta är inte ett tillfälle att sälja, utan syftet är att känna av kemin och komma fram till om företagen kan dra nytta av varandra.

 Hur är intresset från de olika sidorna av sundet?

— Det finns gott om svenska företag som vill ha danska referenser och det är självklart att vi ska samarbeta. I Sverige har vi generellt för dålig kunskap om den danska marknaden. En nyhet i årets upplägg är att vi har med danska företag under dagen och om det går bra lägger vi ett möte i Köpenhamn längre fram.

 Hur många kommer att vara med på evenemanget?

— Det här är fjärde året och det brukar vara mellan 100 och 170 personer med. Jag tror inte att vi har varit över 200 någon gång än men det satsar vi på i år. Vi samarbetar med Øresunddirekt och marknadsför oss i Danmark, men danskarna är svårflörtade.

 Det kostar drygt 3.000 kronor att delta. Är det värt pengarna?

— Vi har gjort utvärderingar efter varje tidigare tillfälle. Mellan 85 och 93 procent säger att det var värt det. Men det gäller att förarbeta och efterarbeta ordentligt för att få ut maximalt av dagen.

Anders Frick

…som kopplar ihop företag genom matchmaking i Malmö på torsdag. I år för första gången med även danska deltagare. Vad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.