måndag 13 maj 2024

inloggad som

Spelföretag i Malmö till Aktietorget

|  ,
|  

Junebud, med säte på Malmöinkubatorn Minc, listas på Aktietorget i slutet av oktober. Inför noteringen ska bolaget plocka in 2,9 miljoner kronor i en nyemission — pengar som ska räcka för att lansera onlinespelet Million Morning i början av nästa år.

Million Morning är tänkt som ett socialt spel på internet. Det bygger på en virtuell värld, liknande Second Life, men mer lättillgänglig och inriktad på 12- till 18-åringar. Spelet kommer att vara gratis, men användarna kan köpa till uppgraderingar åt sin spelkaraktär.

— Vi riktar oss mot barn och unga, som står för en stor del av internetanvändandet. I spelet kommer också att finnas exempelvis omröstningar och små tävlingar och spel tätt knutna till användarna, säger Junebuds VD Ola Holmdahl.

Ett kvartal efter att spelet släpps räknar bolaget med att ha 60.000 registrerade användare och därmed positivt kassaflöde. Efter ett år är målet 400.000 användare.

— Vi följer den plan vi haft från början. Vi har modellerat den efter tempot hos framgångsrika exempel på spelbolag, säger Ola Holmdahl.

För närvarande har Junebud nio anställda och två ex-jobbare knutna till sig. Bolaget grundades för ett år sedan under namnet Junebug.

Junebud, med säte på Malmöinkubatorn Minc, listas på Aktietorget i slutet av oktober. Inför noteringen ska bolaget plocka in 2,9 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.