lördag 18 maj 2024

inloggad som

Apptus får pengar till produktutveckling

Mjukvarubolaget Apptus i Lund kammar hem full pott från det skånska utvecklingsprogrammet Puss. En halv miljon kronor går till vidareutveckling av webbsökverktyget Theca.

— Detta snabbar upp vår produktutveckling. Vi kommer nu bland annat att ta in extern expertis inom grafisk utveckling, säger VD Michael Mokhberi.

Apptus hade ett skakigt fjolår och tvingades i höstas till nedskärningar efter en havererad satsning i Nordamerika. Sedan dess har det vänt, och första kvartalet i år var företagets bästa hittills, uppger Michael Mokhberi. Knappt 40 personer arbetar på bolaget.

Puss, Produktutveckling i skånska småföretag, delar ut 6,5 miljoner kronor. Pengarna kommer från Tillväxtverket, men förvaltas av Almi, Innovationsbron och Region Skåne. Målet är att öka konkurrenskraften och få företag att nyanställa. Det högsta bidrag som kan beviljas är en halv miljon.

Kristian Svensson

Mjukvarubolaget Apptus i Lund kammar hem full pott från det skånska utvecklingsprogrammet Puss. En halv miljon kronor går till vidareutveckling […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]