fredag 10 maj 2024

inloggad som

Mobilteknik från Minc hjälper väktare

IT-bolaget Sindarin Technologies i Malmö tar väktarföretaget Commuter Security Group som kund. Sindarins mjukvara för IP-baserad kommunikation ska bland annat göra väktarnas jobb tryggare.

Sindarin grundades ifjol av en grupp avhoppade Teleca-ingenjörer. I centrum finns en teknik som bland annat kan få en vanlig mobiltelefon att fungera som en walkie-talkie. Senaste månaderna har mjukvaran förfinats och idag går det exempelvis att filma med telefonen och i realtid spela upp filmen över nätet. Något som är användbart i säkerhetsbranschen, med centrala ledningsfunktioner och väktare ute på fältet.

I en första affär inom området ska nu Commuter Security Group i Stockholm använda applikationen. Avtalet sträcker sig över två år. Systemet är tänkt att hantera det mesta i väktarnas jobb, allt från arbetsordrar till kommunikation och positionering.

Förhoppningen hos Sindarin är sedan att affären kan ge en skjuts i jakten på riskkapital.

— Fem miljoner kronor behöver vi för att göra något riktigt bra. Kommer vi upp i tio till tjugo miljoner får vi en enorm hävstång, säger VD Henrik Lundblad.

Pengarna är vikta till produktutveckling och säljinsatser inom främst säkerhets- transport- och logistiksektorn. Bolaget har huvudkontor på Minc.

Kristian Svensson

IT-bolaget Sindarin Technologies i Malmö tar väktarföretaget Commuter Security Group som kund. Sindarins mjukvara för IP-baserad kommunikation ska bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.