tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Konkursade UIQ bas för Elzoukis nya Ronnebysatsning

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis lilla mobilbolag RaviteQ har slagit upp kontor med åtta anställda i Ronneby. Samtliga har sin bakgrund på konkursade telekombolaget UIQ Technology.

RaviteQ grundades av Pierre Elzouki för ungefär ett år sedan men har fram till nu varken haft några anställda eller egentliga kunder. I höstas lämnade Elzouki sin operativa roll på Scalado för att bland annat ägna tid åt att lägga strategin och rekrytera personal till RaviteQ.

Med konkursen av UIQ Technology i Ronneby i början av januari hittade bolaget plötsligt gott om kvalificerad arbetskraft bland de cirka 270 som blivit av med jobben. UIQ var Sony Ericssons och Motorolas gemensamma bolag för utveckling av mobila användargränssnitt baserade på operativsystemet Symbian.

— Jag hittade många som var intresserade av att jobba i RaviteQ, men de ville inte flytta från Ronneby. Så då fick jag komma dit och bygga upp bolaget där istället, säger Pierre Elzouki.

Själv sitter han kvar på RaviteQs ursprungliga kontor på Ideon Innovation i Lund. Som operativ chef i Ronneby sitter UIQ:s före detta kundservicechef Michael Söderlund.

Samtidigt har RaviteQ indirekt fått Nokia som första kund, via samarbetspartnern Scalado. RaviteQ har hjälpt till att utveckla ett program för att automatiskt skapa panoramabilder med telefonen. Programmet är baserat på Scalados teknik och finns att ladda ner på Nokias nya nedladdningssajt Ovi, som lanserades förra veckan.

Erik Olausson

Scaladogrundaren Pierre Elzoukis lilla mobilbolag RaviteQ har slagit upp kontor med åtta anställda i Ronneby. Samtliga har sin bakgrund på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.