fredag 10 maj 2024

inloggad som

Teknikkonsult i Malmö rekryterar 20 personer på ett år

Teknikkonsulten Projektengagemang som finns på sex orter i Sverige öppnar sitt första sydsvenska kontor i juni. Inom ett år räknar man med att ha omkring 20 anställda i Malmö. Kontoret ska täcka hela Öresundsområdet och profilera sig inom energi- och miljöprojekt.

— Vi tror att den positiva utvecklingen i Öresundsregionen kommer att fortsätta i oförminskad takt och att den på sikt blir en av de mest dynamiska regionerna i norra Europa, säger Projektengagemangs VD Per-Arne Gustavsson.

Projektengagemang AB, med huvudkontor i Stockholm, grundades för tre år sedan och har idag omkring 135 anställda. Ledningen räknar med en omsättning på 160 miljoner kronor i år med en vinst på 15 miljoner.

Chef för Öresundskontoret blir Rolf Elmér med flera VD-poster bakom sig, senast på IT-bolaget Avail Intelligence och tidigare för Sigma Exallon AB och Carl Bro Energi. Den 1 juni öppnar Projektengagemangs kontor i Västra hamnen och hittills har två personer rekryterats.

— Jag tror inte det blir några svårigheter att hitta de konsulter vi behöver. Framför allt söker vi folk som kan miljö och förnybar energi. Förhoppningsvis kan vi på något års sikt ta uppdrag i Danmark, och jag kan tänka mig att det i framtiden blir kontor i både Kristianstad och Helsingborg, säger Rolf Elmér.

Per-Arne Gustavsson bekräftar att det finns planer på att öppna fler kontor i Sverige, och eventuellt också i utlandet. Koncernen har konsulter inom ett antal olika områden; husbyggnad, samhällsbyggnad, industri, energi och projektledning. Just nu ser man enligt Per-Arne Gustavsson på grund av den finansiella situationen en nedgång inom området industri och en utplaning inom husbyggnad, men snarast en uppgång inom energi och samhällsbyggnad.

Lisa Kirsebom

Teknikkonsulten Projektengagemang som finns på sex orter i Sverige öppnar sitt första sydsvenska kontor i juni. Inom ett år räknar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen