fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Inwido, SNS och Lundalogik

Jonna Optiz, informationschef för börsnoterade Helsingborgsbolaget ReadSoft blir ny kommunikationschef på fönster- och dörrtillverkaren Inwido i Malmö. Bland hennes arbetsuppgifter finns att stärka varumärket Inwido gentemot potentiella investerare samt att göra bolagets interna och externa kommunikation redo för en eventuell börsnotering. Inwido, som är ett dotterbolag till investmentbolaget Ratos, har drygt 4.000 anställda med en omsättning 2008 på 5,6 miljarder kronor.

Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, SNS, har gjort tre nyrekryteringar till sin styrelse för området Malmö-Lund. Det är Per T Ohlsson, politisk krönikör på Sydsvenskan, Mikael Stamming, direktör för Öresundskomiteen, och Thomas Pålsson, vice VD för kommunikationsbyrån Aspekta. Bland de övriga styrelsemedlemmarna finns E.ons marknadsdirektör Carina Brorman och Ideons VD Hans Möller som ordförande. SNS ett är ett fristående nätverk för beslutsfattare och opinionsbildare som arbetar för ökad samhällsdebatt.

Fredrik Mohlin, försäljningschef på Malmöbaserade Proffice Life Science, blir till hösten ny affärsområdeschef på Malmöbolaget Telisol, som säljer kommunikationslösningar. Telisol har runt 50 anställda med kontor i Kristianstad och Göteborg och omsatte 35 miljoner kronor senaste räkenskapsåret.

Anders Fransson, försäljningschef på mjukvarubolaget Lundalogik, kliver in som VD. Tidigare VD:n Joakim Bengtsson blir kvar i bolaget som utvecklingschef. Anders Fransson, som har jobbat på Lundalogik sedan 1997, uppger att VD-bytet delvis är förberedelse inför den utlandsexpansion som bolaget planerar.  Lundalogik säljer egenutvecklad mjukvara för att hantera kundrelationer. Bolaget har i dag 59 anställda och omsatte 67 miljoner kronor 2008.

Rapidus

Jonna Optiz, informationschef för börsnoterade Helsingborgsbolaget ReadSoft blir ny kommunikationschef på fönster- och dörrtillverkaren Inwido i Malmö. Bland hennes arbetsuppgifter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.