torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Massivegrundaren startar nytt spelbolag

Martin Walfisz, grundare och tidigare VD för spelutvecklingsbolaget Massive Entertainment i Malmö, har dragit igång ett nytt bolag. Branschen är densamma men skalan annorlunda — Martin Walfisz räknar med att drygt fem miljoner kronor i riskkapital ska räcka för att ta bolaget Planeto till positivt kassaflöde.

Martin Walfisz slutade som VD på skötebarnet Massive Entertainment i mars efter att bolaget i höstas köptes upp av franska spelgiganten Ubisoft. Verksamheten har drygt 120 anställda.

Planeto är grundat av Martin Walfisz och Magnus Robertsson, som har en bakgrund som IT-konsult. Enligt Martin Walfisz kommer bolaget framöver sysselsätta en handfull personer. Planeto ska enligt planen plocka in 5-6 miljoner kronor det närmaste halvåret, pengar som ska räcka tills inkomsterna matchar utgifterna.

— På Massive kostade spelprojekten 100 miljoner kronor och uppåt. I det här bolaget ska spelen vara billigare att utveckla och ge snabbare intäkter, säger Martin Walfisz som inte vill specificera närmare vilken typ av spel Planeto ska syssla med.

Erik Olausson

Martin Walfisz, grundare och tidigare VD för spelutvecklingsbolaget Massive Entertainment i Malmö, har dragit igång ett nytt bolag. Branschen är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]