torsdag 25 april 2024

inloggad som

Dingizian satsar på skånska kläder

Greg Dingizian tar plats i ytterligare en bolagsstyrelse då han går in som ledamot i det nya klädbolaget LN Konfektion.

Bolaget designar och tillverkar kläder som ska säljas i egna butiker, till att börja med i Sverige och på webben. Bakom företaget står den Malmöbaserade designern Soheil Norozifard och entreprenören Firas Mohamad. Soheil Norozifard har tidigare ägt och drivit klädbolaget L’ecole National som gick i konkurs i början av 2008.

LN Konfektions kläder har han ritat tillsammans med Stockholmsdesignern Josefin Åberg. Firas Mohamad har tidigare varit marknadsansvarig på mobilbolaget Mera Mobil och jobbar nu för Dialect Kundservice.

LN Konfektions kläder riktar sig enligt Soheil Norozifard till män och kvinnor mellan 18 och 45 år och består av basplagg med lite finare detaljer. Kläderna tillverkas i Hong Kong, Portugal och Turkiet.

Enligt Greg Dingizian ska bolaget ta in tre miljoner kronor i riskkapital, varav något av Greg Dingizians bolag ska gå in med en miljon. LN Konfektion kommer att presenteras för det nya investmentbolaget Rosengård Invests ledning och om de inte är intresserade kommer riskkapitalbolaget Scandinavian Cap, ägt av Dingizian och Malmöentreprenören Ljubo Mrnjavac, att gå in med pengar.

Greg Dingizian har tidigare bland annat varit chef för fastighetsbolaget Gotic och är nu styrelseordförande för fastighetsbolagen Annehem och Victoria Park. Han är genom Scandinavian Cap delägare i Rosengård Invest.

Greg Dingizian tar plats i ytterligare en bolagsstyrelse då han går in som ledamot i det nya klädbolaget LN Konfektion. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.