torsdag 23 maj 2024

inloggad som

AddPro tar mångmiljonorder

IT-bolaget AddPro har öppnat kontor i Kristianstad. Samtidigt har det Malmöbaserade bolaget plockat sin hittills största order sedan starten år 2000.

AddPro sysslar främst med drift, underhåll och säkerhet kring IT-system. I kundlistan finns börsnoterade Nederman och Lundabolaget Consafe Logistics samt en rad kommuner och statliga verk. VD Nicklas Persson är mycket förtegen kring den nya kunden, men uppger att AddPro gjort en affär i 20-miljonersklassen i Sverige.

I början av året hade AddPro 160 anställda vid sina kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Stockholm, Kalmar och Örebro. Idag är man drygt 180 personer, bland annat efter köpet av IT-säkerhetsbolaget Defensor i Malmö i februari. Kontoret i Kristianstad kommer till en början ha två fasta medarbetare.

— Tidigare har vi mest fokuserat på västra Skåne, men det finns många kunder även i nordöstra delen av länet, liksom Blekinge och södra Småland, säger Nicklas Persson.

Från att mest ha fungerat som ett konsultbolag har AddPro med åren byggt upp allt mer infrastruktur på egen hand och börjat hyra ut IT-tjänster till kunderna. I Malmö öppnade företaget nyligen sin andra serverhall efter att den första, som öppnade 2004, blivit full.

Nicklas Persson räknar med att omsättningen i år landar på minst 310 miljoner kronor, jämfört 285 miljoner förra året. Då slutade vinsten på knappt 20 miljoner kronor före skatt. AddPro ägs till 65 procent av danska Polaris Private Equity medan de fyra grundarna, varav Nicklas Persson är en, tillsammans står för 28 procent av bolaget.

Erik Olausson

IT-bolaget AddPro har öppnat kontor i Kristianstad. Samtidigt har det Malmöbaserade bolaget plockat sin hittills största order sedan starten år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Iconovo tar fram inhalator mot fetma

  I Danmark täljer läkemedelsgiganten Novo Nordisk guld på läkemedel mot fetma. Nu vill Lundabolaget Iconovo ha sin del av den omtalade och snabbt växande marknaden, med en inhalator.

 • Skånska startups till final i Stockholm

  För flitiga Rapidusläsare var det kända bolag som på tisdagen utsågs till finalister i SEB:s företagsutmärkelse Next Awards. Gurkförpackningar, hampa och insatser mot kriminalitet är de verksamheter från region syd som går till final i Stockholm i höst.

 • Fler blommor i skånska vägkanter

  Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

 • Kassorna tryter för skånska bolag

  Både mjukvarubolaget Modelon och läkemedelsbolaget Respiratorius vill plocka in totalt 78 miljoner i kommande företrädesemissioner. Samtidigt har nanoteknikbolaget Beammwave nyligen avslutat sin företrädesemission med halvdant utfall.