lördag 22 juni 2024

inloggad som

Blompionjär går in i Mincbolag

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro.

Solentro, vars affärsidé är att göra presentböcker av kundernas egna texter och bilder, rönte nyligen uppmärksamhet när de i TV-programmet Draknästet tackade nej till 1,5 miljoner kronor i riskkapital.

— I TV var det ett rätt skruvat format där vi bara träffade investerarna i en timme. Med Peter Ljungbeck har vi dels fått en personlig koppling, dels är vi mer överens om bolagets värdering, säger Tobias Schildfat, en av Solentros två grundare.

Peter Ljungbeck var VD för EuroFlorist från starten 1982 fram till september 2008 och står fortfarande som näst största ägare till blomsterkoncernen, som omsatte 550 miljoner kronor senaste räkenskapsåret. Hur mycket han gått in med i Solentro vill Tobias Schildfat inte uppge men säger att det rör sig om en ”betydande summa”.

Malmöbaserade Solentro sysselsätter i dag en handfull personer. Bolaget har försäljning i elva länder och är på väg att etablera sig i Tyskland.

Erik Olausson

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro. Solentro, vars affärsidé […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Glad midsommar!

    Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

  • Het sommar för skånska gamingbolag

    Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

    Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]