lördag 21 september 2024

inloggad som

Blompionjär går in i Mincbolag

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro.

Solentro, vars affärsidé är att göra presentböcker av kundernas egna texter och bilder, rönte nyligen uppmärksamhet när de i TV-programmet Draknästet tackade nej till 1,5 miljoner kronor i riskkapital.

— I TV var det ett rätt skruvat format där vi bara träffade investerarna i en timme. Med Peter Ljungbeck har vi dels fått en personlig koppling, dels är vi mer överens om bolagets värdering, säger Tobias Schildfat, en av Solentros två grundare.

Peter Ljungbeck var VD för EuroFlorist från starten 1982 fram till september 2008 och står fortfarande som näst största ägare till blomsterkoncernen, som omsatte 550 miljoner kronor senaste räkenskapsåret. Hur mycket han gått in med i Solentro vill Tobias Schildfat inte uppge men säger att det rör sig om en ”betydande summa”.

Malmöbaserade Solentro sysselsätter i dag en handfull personer. Bolaget har försäljning i elva länder och är på väg att etablera sig i Tyskland.

Erik Olausson

Peter Ljungbeck, grundare av Malmöbaserade blomsterbolaget EuroFlorist, har gått in som delägare och styrelseordförande i Mincbolaget Solentro. Solentro, vars affärsidé […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad