måndag 20 maj 2024

inloggad som

Norsk affär lättar upp för Labs2

|  
|  ,

Jonas Birgerssons IT-bolag Labs2 tar en order i Norge värd 3,5 miljoner kronor. På hemmaplan har bredbandsgurun dock haft det tufft på sistone.

Labs2 ska leverera sitt affärsstödsystem Brikks till det norska fiberbolaget Pronea, med 15.000 privatkunder och 150 företagskunder. Avtalet sträcker sig två och ett halvt år fram i tiden.

— Vi tror att affären i Norge är betydelsefull, säger Jonas Birgersson.

Han är VD för Labs2 i Lund och fick ifjol se försäljningen rasa till under hälften jämfört med året innan. Det blev en förlust på över 50 miljoner kronor. I år har sedan den största kunden Bredband2 sagt upp avtalet. Labs2 har svarat med att kräva drygt 60 miljoner i skadestånd.

Jonas Birgersson räknar med att tvisten drar ut på tiden. För att täcka upp förlorade intäkter planerades en nyemission på närmare 20 miljoner kronor. Men den stoppades av ägare på årsstämman förra veckan.

— Det var naturligtvis inte vad vi planerat, men bolaget kommer tillbaka med ett nytt emissionsförslag. Det behövs mer pengar för att inte riskera något, säger Birgersson.

Cirka 20 miljoner kronor är alltså vad som behövs för att ta verksamheten till positivt kassaflöde, uppger styrelsens ordförande Jan Werne. På stämman för 2008 nekades också Jonas Birgersson ansvarsfrihet för sina insatser, vilket hände för andra året i rad.

Labs2 är noterat på Stockholmsbörsens First North och släpper kvartalsrapport i mitten av maj. Trots att en stor del av omsättningen försvunnit finns inga planer på att skala ner verksamheten, som vid årets början hade 24 heltidstjänster.

Kristian Svensson

Jonas Birgerssons IT-bolag Labs2 tar en order i Norge värd 3,5 miljoner kronor. På hemmaplan har bredbandsgurun dock haft det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]