lördag 27 april 2024

inloggad som

BlockMaster i Lund tar miljonaffär i England

|  
|  

Teknikbolaget BlockMaster i Lund har tecknat ett tvåårigt avtal med den brittiska offentliga sjukvården, NHS. Avtalet, som är värt över tio miljoner kronor, innebär att BlockMaster ska leverera mer än 100.000 intrångssäkra USB-minnen till brittiska sjukhus.

— Det är viktigt för oss att visa att vi kan leverera stora kvantiteter på kort tid, säger Anders Pettersson, marknadschef på BlockMaster.

Enligt honom var alla de stora tillverkarna med då NHS skulle handla upp säkra USB-minnen. Och minnesstickorna har genomgått både mätbara tester och fysiska prov.

— De har kastat USB-stickor i en hink med vatten och trampat på dem. Så det har varit en lång och hård gallringsprocess, säger Anders Pettersson.

Bolaget har redan levererat cirka 10.000 USB-minnen till ett hundratal engelska sjukhus.

BlockMasters USB-minne kallas SafeStick och krypterar automatiskt all information i en mikroprocessor. För att komma åt något i minnet krävs alltid lösenord.

BlockMaster startades 2004 och ägs av Anders Pettersson, några av de anställda samt tre privata investerare. Bolaget sysselsätter sex personer. 2007 landade omsättningen på 2,9 miljoner kronor. Anders Pettersson vill inte nämna siffrorna för 2008 men säger att bolaget hittills omsatt mer i år än under hela förra året.

Teknikbolaget BlockMaster i Lund har tecknat ett tvåårigt avtal med den brittiska offentliga sjukvården, NHS. Avtalet, som är värt över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.