fredag 1 mars 2024

inloggad som

Mubito i Malmö i konkurs

|  
|  ,

Malmöbaserade webbteknikbolaget Mubito, med ett trettiotal anställda, har satts i konkurs på egen begäran. VD:n är sparkad och nu vill styrelsen rekonstruera företagsgruppen, som även finns representerad i London och Kiev.

Mubitos teknik används för att förenkla utvecklingen av marknadsförings- och fansajter åt artister som Marit Bergman och Charlotte Perrelli. När X Factor, Danmarks motsvarighet till Idol, avslutas imorgon är det Mubito som ligger bakom den vinnande artistens sajt.

Richard Murbeck, styrelseledamot och medgrundare av företaget, förklarar konkursen med en hastigt vikande marknad.

— Vi var lite för ambitiösa i höstas och drog inte tillräckligt snabbt i handbromsen, säger han till Rapidus.

Konkursförvaltaren Hans Svedberg har ännu inte hunnit sätta sig in i fallet.

— Den exakta skuldbilden går inte att svara på i nuläget, säger han.

Mubito har tagit fram såväl den tekniska plattformen för artistsajterna som själva sajterna i sig. När koncernens Malmöbolag nu gått i konkurs ska verksamheten rekonstrueras och renodlas till att endast omfatta tekniken, uppger Richard Murbeck.

Hur många av de anställda i Malmö som då kan räddas står inte klart. Den tekniska utvecklingen har tidigare varit uppdelad mellan Malmö och ett Mubitobolag i Kiev.

I och med konkursen sparkar styrelsen VD:n Andrew Martyn. Styrelseordförande Jørgen Gransøe går in som tillfällig VD.

Mubitobolagen ägs till största delen av privata investerare genom AMS Holding, uppger Richard Murbeck. Totalt sysselsätter gruppen, som grundades 2006, knappt 50 personer. Förlusten 2007 slutade på 5,5 miljoner kronor.

— 2008 omsatte vi cirka fem miljoner kronor och satte sprätt på rätt mycket mer, säger Richard Murbeck.

Erik Olausson

Malmöbaserade webbteknikbolaget Mubito, med ett trettiotal anställda, har satts i konkurs på egen begäran. VD:n är sparkad och nu vill […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.