måndag 13 maj 2024

inloggad som

Nytt bemanningsföretag till Malmö

Bemannings- och rekryteringsföretaget Amendo öppnar i Malmö. Inriktningen är finans- och försäkringsområdet. Målet: över tio konsulter i arbete vid årets slut.

Chef för satsningen är Haraldur Gudjónsson. Han lämnar konkurrenten Adecco efter nio år, senast i rollen som kontorschef i Lund. Han menar att Amendo, genom att expandera i den vanskliga konjunkturen, skaffar sig en bra position inför nästa ekonomiska uppgång.

— Det är onekligen en lugnare efterfrågan nu än för ett år sedan. Samtidigt finns en tendens att bolag hyr in personal istället för att anställa och binda upp sig för kostnader.

Enligt Haraldur Gudjónsson har efterfrågan inte minskat lika mycket på bemanningssidan som inom rekryteringar. Till sin hjälp på Malmökontoret får han Sidonie Javefors, som också arbetat på Adecco.

Amendo grundades i Stockholm 2001 av Urban Stenberg, Christer Peterson och VD:n Susanne Bagger. Etableringen i Malmö är första steget utanför hemmaplan. Förhoppningen är att bli ledande i nischen bank, finans, försäkring och ekonomi.

— Vi har en strategisk plan att öppna på fler orter i Sverige. Först ut är Öresundsregionen, säger Susanne Bagger.

Under 2007 omsatte Amendo 46,3 miljoner kronor och visade en vinst före skatt på 7,8 miljoner. Drygt åttio personer arbetar i verksamheten.

Kristian Svensson

Bemannings- och rekryteringsföretaget Amendo öppnar i Malmö. Inriktningen är finans- och försäkringsområdet. Målet: över tio konsulter i arbete vid årets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen