torsdag 25 april 2024

inloggad som

Way-bolagen sopar rent i koncernen…

En rad bolag i gruppen runt Malmöbaserade Jayway har fusionerats. I ett slag går koncernen därmed från 14 till 7 företag.

Det är konsultbolagen Jayway, Dotway, Realway, Testway och Leadway i Malmö som slagits samman till ett nytt bolag, som går under arbetsnamnet Way Nordic. I det nya bolaget ingår dessutom WaySolutions, som hanterat större och mer övergripande projekt, samt den interna företagsinkubatorn WayLabs, vilket ger totalt 120 anställda.

Mats Weidmar, som grundade Dotway 2003 och nu delar på ledarskapet över koncernen med Jayways grundare Thomas Dagsberg, menar att bolagsgruppen de senaste åren blivit för spretig.

— Det börjde med Jayway och Dotway. Sedan har vi startat nya bolag allt eftersom vi fått nya idéer. Plötsligt satt vi med 14 bolagsstämmor och 14 revisorsarvoden, säger han.

Bolagen är alla specialiserade på olika områden inom mjukvaruutveckling och med omstruktureringen blir det enklare att jobba tillsammans i övergripande projekt, menar Mats Weidmar.

— Vi ska knyta organisationen närmare och jobba mer i tvärfunktionella team. Det ska också bli ett tydligare varumärke gentemot kunderna, säger han.

Det nya bolaget får Thomas Dagsberg som VD medan systerbolagens tidigare chefer blir kvar som ansvariga för respektive verksamhetsområde.

Koncernens mindre bolag i bland annat Malaysia och Göteborg blir kvar i sin nuvarande form, liksom Jayway och Dotway i Stockholm. Även där kan det dock bli aktuellt med fusioner i framtiden, uppger Mats Weidmar.

Totalt sysselsätter bolagen i Way-gruppen i dag cirka 160 personer. Förra året omsatte bolagen runt 150 miljoner kronor.

Erik Olausson

En rad bolag i gruppen runt Malmöbaserade Jayway har fusionerats. I ett slag går koncernen därmed från 14 till 7 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.