lördag 27 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Martin Graap VD på Helsingborgsbolaget Easyloan…

|  ,
|  

… som har fått Stockholmsbaserade investmentbolaget Spiltan som delägare.

Hur kommer Spiltans engagemang påverka bolagets utveckling?

–Med en kapitalstark ägare i ryggen kan vi fortsätta förbättra våra tjänster och bygga upp en kundkrets. Vi får också tillgång till deras stora affärsnätverk.

Vilka står som ägare till bolaget idag?

— Innan Spiltan gick in i bolaget löste jag ut övriga investerare. På sikt är det meningen att jag och Spiltan ska äga lika stora delar.

Easyloans tjänst används för att låntagare och långivare ska hitta varandra på nätet. Hur har kreditkrisen påverkat er?

— 2008 var ett förlorat år. Bankerna stramade åt sin långivning och det har varit svårt att få dem intresserade av nya tjänster. Flera konkurrenter fick kasta in handduken. Samtidigt tror jag att vi har framtiden för oss, den yngre generationen förväntar sig helt enkelt att kunna göra sådana här ärenden på nätet.

Vad händer i bolaget det närmaste året?

— Vi ska fortsätta utveckla vår sajt. Tillsammans med Spiltan tittar vi på en del nya nätbaserade tjänster som vi räknar med att lansera inom en snar framtid. Mer än så vill jag inte säga.

Hur många anställda är ni i bolaget?

— Sammantaget är vi tre som jobbar heltid. En tjänst har tillkommit det senaste året, bland annat för arbetet med att utveckla våra nya tjänster.

Joel Lyth

… som har fått Stockholmsbaserade investmentbolaget Spiltan som delägare. Hur kommer Spiltans engagemang påverka bolagets utveckling? –Med en kapitalstark ägare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.