tisdag 14 maj 2024

inloggad som

King’s College sorterar gener med Lundateknik

|  
|  

Lundabolaget Qlucore har plockat prestigeuniversitetet King’s College i London som ny kund. Bolaget har de senaste månaderna etablerat sig i såväl Storbritannien som Tyskland med totalt en handfull nya kunder.

Ordern från King’s College rör i första skedet bara ett par licenser för Qlucores mjukvara för att synliggöra mönster i stora datamänger, och ger inte särskilt mycket intäkter. Men som referens är kunden viktig, menar VD Carl-Johan Ivarsson. King’s College, med cirka 5.000 anställda och runt 20.000 studenter, rankas som det 25:e bästa universitetet i Europa.

Totalt jobbar tre personer på Qlucore, som sitter på Ideon Innovation. Carl-Johan Ivarsson räknar med att intäkterna landar på ett par miljoner kronor innevarande räkenskapsår, som avslutas i april.

Erik Olausson

Lundabolaget Qlucore har plockat prestigeuniversitetet King’s College i London som ny kund. Bolaget har de senaste månaderna etablerat sig i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.