tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Teknikkonsult expanderar med nya kontor

Teknikkonsultbolaget Scalae, med huvudkontor i Dalby, växer trots den svaga konjunkturen. Nu planerar bolaget att öppna fler kontor.

— Vår ambition är att etablera ett eller två kontor under 2009. De orter som vi inriktar oss på är Växjö eller Värnamo, samt Karlshamn alternativt Ystad, säger Peter Arndt, marknadschef och grundare tillsammans med kompanjonen Anders Cederberg.

Trots att lågkonjunkturen påverkar Scalae är företagets tillväxt fortsatt stark. Förutom produktutveckling, affärsutveckling och design, har Scalaes monteringsverksamhet blivit en allt viktigare del för bolaget. Det handlar bland annat om produktion av analysverktyg och andra produkter för sjukhusmiljö. Ungefär en tredjedel av inkomsterna kommer från den delen av verksamheten.

För två år sedan omsatte Scalae 12 miljoner, och förra året blev omsättningen 20 miljoner. Även 2009 har börjat bra för bolaget och målet är att nå en omsättning på 30-35 miljoner innan årsskiftet. Detta kommer enligt Peter Arndt att kräva mellan åtta och tio nyanställningar.

Scalae firade femårsjubileum i höstas och på kundlistan idag finns företag som Quickcool, Höganäs, Toul Meditech, Telium och Alfa Laval.

— Just nu har vi fullt upp med att införa relevanta delar av ett amerikanskt kvalitetssystem, vilket ska möjliggöra export av medicintekniska produkter till den nordamerikanska marknaden. Vi är nämligen tilltänkta som utvecklings- och tillverkningspart för svenska företag som levererar dit, säger Peter Arndt.

Anders Frick

Teknikkonsultbolaget Scalae, med huvudkontor i Dalby, växer trots den svaga konjunkturen. Nu planerar bolaget att öppna fler kontor. — Vår […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.