lördag 20 april 2024

inloggad som

Mincbolag lockar mobiljättar

|  
|  

Mjukvarubolaget AlgoTrim på Minc i Malmö har redan tre av världens största mobiltillverkare som kunder. Nu satsar de på att ta sig in på den den amerikanska marknaden.

AlgoTrim startades 2005 av tre före detta Decuma-anställda, däribland marknadschefen Anders Berglund. Bolaget har patent på en mjukvara för att snabbare komprimera och packa upp applikationer och data i mobiltelefoner. Därmed förbättras prestandan samtidigt som minne sparas i telefonen.

Hittills har bolagets mjukvara använts i olika modeller hos tre av de sex största mobiltillverkarna i världen. Vilka de är vill marknadschef Anders Berglund dock inte säga.

Efter årets upplaga av mobilmässan World Mobile Congress i Barcelona siktar bolaget på USA som nästa steg.

 — Nu har vi fått lite mer kontakter i USA. Det är bra tajming. Jag hoppas ha möten med dem inom de närmsta månaderna, säger Anders Berglund.

Fyra personer arbetar med företaget i Sverige, och ytterligare ett par personer jobbar med försäljning i Tokyo och Seuol.

AlgoTrim ägs av Anders Berglund och de två medgrundarna Anders Holtsberg och Martin Lindberg. Företaget har hittills inte tagit in något kapital utifrån och har enligt Anders Berglund ett positivt kassaflöde. Förra året sålde bolaget för över sex miljoner kronor.

Mjukvarubolaget AlgoTrim på Minc i Malmö har redan tre av världens största mobiltillverkare som kunder. Nu satsar de på att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.