fredag 17 maj 2024

inloggad som

Spelbolagsslakt på 5te

|  , ,
|  

Spelutvecklingsbolaget 3 Lives Left har gått i konkurs. Bolaget blir därmed den tredje spelutvecklaren på IT-inkubatorn 5te i Köpenhamn som tvingas packa ihop – på mindre än ett år.

3 Lives Left grundades 2007 men hade växt till fem anställda. Förra våren fick bolaget 600.000 danska kronor i bidrag från Det Danske Filminstitut för att utveckla det futuristiska strategispelet ”The Ark”. Men pengarna kom med krav på vissa utvecklingssteg och i slutändan fick bolaget bara ut en fjärdedel av summan, uppger VD:n Gorm Lai.

— Vi insåg att vi inte skulle ha nog med pengar att göra klart spelet, då försökte vi istället få in lite pengar genom att utveckla små marknadsföringsspel. Men det var för svårt att sälja in, säger han.

ZeitGuyz, med sina 30 medarbetare, är därmed inte den enda spelutvecklaren på 5te som gått i konkurs det senaste året. Strax efter att bolaget i maj la ner verksamheten tvingades även Pollux Gamelabs säga upp sina 14 anställda och packa ihop, trots att bolaget just lanserat en uppföljare till sitt strategispel ”Lost Empire”.

— Huvudskälet var att vi fick slut på pengar. Om man lanserar ett spel online dröjer det kanske en månad tills de första intäkterna från spelet börjar komma. Men om man säljer det via butiker, som vi gjorde, kan det ta upp till ett halvår, säger Poul Køster, en av två delägare i Pollux Gamelabs.

Erik Olausson

Spelutvecklingsbolaget 3 Lives Left har gått i konkurs. Bolaget blir därmed den tredje spelutvecklaren på IT-inkubatorn 5te i Köpenhamn som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad