lördag 20 april 2024

inloggad som

TAT:s gamla lokaler blir företagspark

Med en rad fåmansföretag, galleri och plats för allt från seminarier till modevisningar ska ett kreativt centrum skapas i TAT:s gamla lokaler på Norra Vallgatan i Malmö. Bakom visionerna står konceptutvecklaren Mikael Håkansson, som driver konsultbyrån UglyDuckling och bland annat arbetat med Drivhuset i Malmö och Mullbänken i Hässleholm.

Att:” är namnet på satsningen som drog igång i början av februari och har sin officiella invigning vid nästa månadsskifte. Redan har designbyrån Brando flyttat in och modeföretaget Righteous Fashion är på väg. Dessutom har flera andra företag, som en vindistributör och en inredningsdesigner, visat intresse.

— I grund och botten kan vilka som helst flytta in – jag skulle kunna plocka in en revisor om någon var intresserad. Men formatet förutsätter att man kan samarbeta och samverka. Ett teknikföretag med en massa sekretess och stängda dörrar kanske inte passar i miljön, säger Mikael Håkansson, som tidigare även jobbat med Venture Cup.

I lokalerna, vars kontrakt Mikael Håkansson inom kort tar över, ska det även finnas tillfälliga platser för företag som vill hyra in sig under kortare tid.

— Jag har haft mycket kontakt med företag som vill ha en plats att sitta som är attraktiv. För att det här ska lyckas krävs en kritisk massa av företag. Det är huvudgrejen, men jag kommer också att lägga mycket krut på möjligheterna för företagen att träffas och dela med sig, säger han.

Med en rad fåmansföretag, galleri och plats för allt från seminarier till modevisningar ska ett kreativt centrum skapas i TAT:s […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.