fredag 29 mars 2024

inloggad som

Distributed Medical jagar ny VD

|  
|  

Ideonbolaget Distributed Medical har just plockat hem en viktig referensorder från Varbergs Sjukhus värd två miljoner kronor. Nu ska medicinteknikbolaget utöka personalen och anställa en ny VD för att ge skjuts åt utlandssatsningen i Mellanöstern.

Distributed Medical fick redan förra våren en genombrottsorder för bolagets huvudprodukt VidiView, som används för att spela in och sända undersökningar och operationer över internet. Den nya ordern gäller istället ett bildpresentationssystem för operationssalar där läkarna i realtid kan byta mellan olika vyer såsom röntgen och titthålskamera.

— Det är största ordern hittills för vårt bildpresentationssystem och vi hoppas på tilläggsbeställningar, säger Mikael Paulsson.

Han är styrelseordförande och VD sedan två år tillbaka men får maka lite på sig till våren sedan bolaget beslutat utöka personalen från dagens 10 till 12-13 personer och samtidigt rekrytera en ny VD.

— Vi har fullt upp i Skandinavien just nu, samtidigt som vi måste ha kapacitet att växa utomlands. Därför behöver vi någon som kan jobba 110 procent som VD och det är inte jag, säger Mikael Paulsson.

I september öppnade Distributed Medical försäljningskontor i Dubai, i dag med två personer på plats. Mikael Paulsson räknar med att stänga första affären i Mellanöstern inom en månad.

Erik Olausson

Ideonbolaget Distributed Medical har just plockat hem en viktig referensorder från Varbergs Sjukhus värd två miljoner kronor. Nu ska medicinteknikbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]