lördag 18 maj 2024

inloggad som

ComPower tvärbromsar efter akut kapitalkris

Ideonbolaget ComPower har tvingats säga upp såväl personal som hyreskontrakt efter kapitalbrist. Grundarna lägger nu all kraft på att hitta nya finansiärer som kan ge bolagets värmepanna en framtid.

ComPower har ett flertal gånger lyfts upp på olika listor över heta svenska cleantechbolag. Och rent tekniskt går bolagets elgenererande värmepanna för flerbostadshus och större fastigheter som en klocka, uppger VD Anders Malmqvist. I mitten av november invigde USA-ambassadören och cleantech-profilen Michael Wood bolagets första testanläggning utanför Kristianstad. Den ska nu driftstestas fram till sommaren 2010 i ett projekt tillsammans med Kristianstad kommun och Region Skåne.

Samtidigt har ComPowers planerade nyemission, som påbörjades för ett drygt år sedan, inte gett några napp. Bolaget behöver runt två miljoner euro för att ta pannan till marknaden, men står i dag utan ny finansiering. Som mest har ComPower haft sex heltidsanställda, i dag återstår bara VD Anders Malmqvist samt ett fåtal personer på timbasis.

— Men vi räknar med att återanställa personalen när vi ordnat finansieringen. Jag tror vi kan lösa det här inom ett kvartal, säger Anders Malmqvist till Rapidus.

ComPower grundades 2004 av Anders Malmqvist, Lars Malmrup och Johny Nordgren. Förutom grundarna finns TeknoSeed II, norska Energy Future Invest och Innovationsbron i ägarlistan.

Erik Olausson

Ideonbolaget ComPower har tvingats säga upp såväl personal som hyreskontrakt efter kapitalbrist. Grundarna lägger nu all kraft på att hitta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]