torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Nya värvningar på Stickybit, HSB och E.on

Malmöbaserade konsult- och utvecklingsbolaget Stickybit har värvat Erik Körling, tidigare marknadschef för mobilteknikbolaget Enovation i Karlskrona. Erik Körling kommer ansvara för att bygga upp en säljorganisation i systerbolaget Stickybit Solutions, som knoppades av 2007. Bolaget säljer egenutvecklad mjukvara för att hålla reda på och optimera användningen av dyr licensierad mjukvara inom exempelvis läkemedels- och försvarsindustrin. Med den nya rekryteringen sysselsätter Stickybit och Stickybit Solutions 20 personer. Bolagen omsatte tillsammans drygt 15 miljoner kronor under 2008.

 

Awapatents marknadschef Boel Lagerwall blir ny marknads- och informationschef på HSB Malmö. Hon började på Awapatent 2004 och lämnar bolaget vid kommande månadsskifte. Tidigare har hon varit VD för reklambyrån Bistro i Helsingborg och arbetat inom Wildell-gruppen. Stefan Hjelmqwist går in som marknadschef på Awapatent tills en efterträdare rekryterats.

 

E.ons finanschef Christopher Delbrück har utöver sitt nuvarande jobb fått uppdraget som ny vice vd och ställföreträdande koncernchef för E.on i Sverige. Han kommer därmed överta en del av koncernchef Håkan Buskhe arbetsuppgifter. Christopher Delbrück är stationerad vid E.ons huvudkontor i Malmö sedan 2007.

Rapidus


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.