fredag 3 maj 2024

inloggad som

Europeiskt entreprenörsevent till Helsingborg i maj

|  
|  

Den Londonbaserade riskkapitaltävlingen Seedcamp kommer till Skåne i vår, när arrangörerna kör igång regionala Mini Seedcamps i Europa.

 

Seedcamp har grundats av Saul Klein, partner hos riskkapitalbolaget Index Ventures och tidigare marknadsdirektör på Skype. Idén är att låta 20 europeiska startups möta ledande investerare, serieentreprenörer och affärsutvecklare under en höstvecka. Fem vinnare får 50.000 euro och fortsatt stöd från Seedcamps nätverk av mentorer.

 

Hittills har arrangemanget enbart hållits i London, men i år lanseras regionala uttagningar på sju platser. För Skandinavien knep Helsingborg värdskapet framför näsan på Stockholm. De övriga städerna där Mini Seedcamp körs är Paris, Warszawa, London, Ljubljana, Berlin och Tel Aviv.

 

— Jag blev tillfrågad av Seedcamp var man borde hålla eventet i Skandinavien och drog fram argument varför man skulle köra det här i Helsingborg. Bland annat gillade de entreprenörsmiljön SHIP, där vi kommer att hålla till, säger Joachim Samuelsson, serieentreprenör och i dag huvudägare i Helsingborgsföretaget Biomain.

 

Bolagen som är med i Helsingborg den 5 maj får möta 50 mentorer från Öresundsregionen, Skandinavien och övriga världen. Helsingborgs stad ställer också upp som värd och ordnar middag på Rådhuset.

 

— Vi tycker så klart det är jättekul att den här typen av organisationer kommer till Helsingborg och att vi får vara spindel i nätet när så många träffas. Det stärker hela Öresundsregionen, säger Renée Mohlkert, nytillträdd näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.