söndag 25 februari 2024

inloggad som

Europeiskt entreprenörsevent till Helsingborg i maj

|  
|  

Den Londonbaserade riskkapitaltävlingen Seedcamp kommer till Skåne i vår, när arrangörerna kör igång regionala Mini Seedcamps i Europa.

 

Seedcamp har grundats av Saul Klein, partner hos riskkapitalbolaget Index Ventures och tidigare marknadsdirektör på Skype. Idén är att låta 20 europeiska startups möta ledande investerare, serieentreprenörer och affärsutvecklare under en höstvecka. Fem vinnare får 50.000 euro och fortsatt stöd från Seedcamps nätverk av mentorer.

 

Hittills har arrangemanget enbart hållits i London, men i år lanseras regionala uttagningar på sju platser. För Skandinavien knep Helsingborg värdskapet framför näsan på Stockholm. De övriga städerna där Mini Seedcamp körs är Paris, Warszawa, London, Ljubljana, Berlin och Tel Aviv.

 

— Jag blev tillfrågad av Seedcamp var man borde hålla eventet i Skandinavien och drog fram argument varför man skulle köra det här i Helsingborg. Bland annat gillade de entreprenörsmiljön SHIP, där vi kommer att hålla till, säger Joachim Samuelsson, serieentreprenör och i dag huvudägare i Helsingborgsföretaget Biomain.

 

Bolagen som är med i Helsingborg den 5 maj får möta 50 mentorer från Öresundsregionen, Skandinavien och övriga världen. Helsingborgs stad ställer också upp som värd och ordnar middag på Rådhuset.

 

— Vi tycker så klart det är jättekul att den här typen av organisationer kommer till Helsingborg och att vi får vara spindel i nätet när så många träffas. Det stärker hela Öresundsregionen, säger Renée Mohlkert, nytillträdd näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


 • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Krönikor


Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl