torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Stockholmsbolag lägger bud på Brimstone

Det Stockholmsbaserade IT-bolaget Cinteros lägger bud på Brimstone i Malmö. Betalning ska ske genom aktier i Cinteros, vilket gör de skånska affärsmännen Bo Håkansson och Dan Olofsson till delägare i en ny IT-koncern med nära 40 anställda.

Brimstones huvudägare – Bo Håkansson, Dan Olofsson och grundaren Sebastian Merlöv – har förbundit sig att tacka ja till budet. Trion står för cirka 80 procent av bolaget. Enligt upplägget ska ägarna bakom Brimstone få en 50-procentig andel av det nya företaget.

— Bolagen är värderade till femton miljoner vardera, säger Marcus Pramgård, investeringschef på Farstorp som är Bo Håkanssons ägarbolag.

För att affären ska gå igenom krävs att minst 90 procent av ägarna accepterar budet. Planen är att lägga koncernens säte i Stockholm och låta Cinteros VD Robert Erlandsson ta över som chef.

Brimstone startades 2001 och sysslar med IT-system för att administrera kundrelationer, så kallade CRM-system. Under hösten har bolaget bantat personalstyrkan till att i dag vara cirka femton anställda. Cinteros arbetar med konsultverksamhet inom Microsofts CRM-system samt affärssystemet Agresso.

Kristian Svensson

Det Stockholmsbaserade IT-bolaget Cinteros lägger bud på Brimstone i Malmö. Betalning ska ske genom aktier i Cinteros, vilket gör de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.