tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Stockholmsbolag lägger bud på Brimstone

Det Stockholmsbaserade IT-bolaget Cinteros lägger bud på Brimstone i Malmö. Betalning ska ske genom aktier i Cinteros, vilket gör de skånska affärsmännen Bo Håkansson och Dan Olofsson till delägare i en ny IT-koncern med nära 40 anställda.

Brimstones huvudägare – Bo Håkansson, Dan Olofsson och grundaren Sebastian Merlöv – har förbundit sig att tacka ja till budet. Trion står för cirka 80 procent av bolaget. Enligt upplägget ska ägarna bakom Brimstone få en 50-procentig andel av det nya företaget.

— Bolagen är värderade till femton miljoner vardera, säger Marcus Pramgård, investeringschef på Farstorp som är Bo Håkanssons ägarbolag.

För att affären ska gå igenom krävs att minst 90 procent av ägarna accepterar budet. Planen är att lägga koncernens säte i Stockholm och låta Cinteros VD Robert Erlandsson ta över som chef.

Brimstone startades 2001 och sysslar med IT-system för att administrera kundrelationer, så kallade CRM-system. Under hösten har bolaget bantat personalstyrkan till att i dag vara cirka femton anställda. Cinteros arbetar med konsultverksamhet inom Microsofts CRM-system samt affärssystemet Agresso.

Kristian Svensson

Det Stockholmsbaserade IT-bolaget Cinteros lägger bud på Brimstone i Malmö. Betalning ska ske genom aktier i Cinteros, vilket gör de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.