QB Food Tech AB i Lund har slutit ett avtal värt flera miljoner kronor med tårtproducenten Almondy, före detta Mandelbagaren, i Göteborg om att bygga en anläggning för att producera smörkräm till tårtor. Detta enligt Food Techs VD Fredrik Larsson.
QB Food Tech är specialist på att blanda våta och torra ingredienser i livs- och läkemedelsprodukter. Lundaföretaget har utvecklat en egen patenterad blandningsteknik, QB Mixer, för att blanda svårlösta ingredienser snabbt och effektivt. Kunderna är till cirka 70 procent livsmedelsföretag, i övrigt läkemedelsföretag.
QB Food Tech levererar hela processanläggningar men arbetar också på konsultbasis åt kunderna. De senaste åren har omsättningen legat omkring 70 miljoner svenska kronor. Företaget ägs av Johan Sjöholm, som har 60 procent av andelarna, och Per Olof Erlandsson.
Fredrik Larsson tillträdde som VD för företaget tidigt i höstas och detta är hans första större avtal. Han har tidigare arbetat i flera livsmedelsföretag, bland dem Unilever, i Sverige och Sri Lanka, och som konsult åt Accenture AB.