onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Ny portal för underleverantörer siktar på Sverige

En ny dansk leverantörsportal för industrin, Supplier.dk, startade vid årsskiftet och innehavaren Henrik Dvoracek har expansionsplaner för Sverige och Norge.

— Det är upplagt för att gå vidare. Jag ska bara först få in så många danska underleverantörer i min databas att jag kan fortsätta till andra länder och berätta om dem. För att nå nya marknader kommer jag med tiden att göra en svensk hemsida, säger Henrik Dvoracek.

Med en bakgrund hos bland andra Thrane & Thrane, som tillverkar utrustning för satellitkommunikation, är han väl bekant med problemet att hitta underleverantörer inom industrin. Det gav honom idén till Supplier.dk, som styrs från kontoret i Rødovre söder om Köpenhamn.

— Försök att föreställa dig en kund som söker en ISO 9000-certifierad leverantör. De upplysningarna har man inte kunnat söka på tidigare. På Supplier.dk är det möjligt att få svar på sådan frågor, så att antalet kandidater reduceras. Det gör att beslutsprocessen blir enklare och snabbare, förklarar Henrik Dvoracek.

Förutom presentationer av industrileverantörer innehåller portalen också ett inköpsforum där inköparna kan fråga om priser och erbjudanden från en hel bransch åt gången.

Under portalens första veckor har ett tiotal underleverantörer anmält sig och fler är på väg. Under inkörningsperioden får leverantörerna vara med gratis, men sedan är tanken att portalen ska finansieras via abonnemang. Målet är minst 20 leverantörer per bransch innan portalen är klar att lanseras i bland annat Sverige.

En ny dansk leverantörsportal för industrin, Supplier.dk, startade vid årsskiftet och innehavaren Henrik Dvoracek har expansionsplaner för Sverige och Norge. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.