måndag 25 september 2023

inloggad som

LocusMedicus eHealth-tjänster lanseras i Danmark

eHealth-företaget LocusMedicus, som nyligen köptes upp av MDinTouch i Florida, lanserar efter årsskiftet ett urval av sina tjänster i Danmark.

Målgruppen är mindre och medelstora bioteknik- och läkemedelsföretag.

— Läkemedelsindustrin är koncentrerad till Öresundsregionen och vi tänker använda oss av det nätverk som Medicon Valley skapat under flera år, säger Pål Lindström, grundare av LocusMedicus.

Tillsammans med sin fru Eva Lindström, med bakgrund som klinisk prövningsledare på bland annat läkemedelsföretaget Lundbeck, har han startat Priomed.com i Höganäs norr om Helsingborg. Bolaget blir återförsäljare av LocusMedicus tjänster i Danmark, Norge och Holland. En eller ett par personer kan komma att anställas vid ett kontor i Köpenhamn.

Det är inte LocusMedicus läkarportal som ska lanseras i Danmark och de övriga länderna, utan en ASP-tjänst med bland annat automatiserad omvärldsbevakning och nyhetsförmedling. Systemet kan användas för internt bruk eller integreras med företagets hemsida för att hålla den ständigt uppdaterad. Nyhetsförmedlingen används i dag av bland andra CellaVisions sajt CellAtlas och det börsnoterade hälso- och sjukvårdsföretaget Capio.

eHealth-företaget LocusMedicus, som nyligen köptes upp av MDinTouch i Florida, lanserar efter årsskiftet ett urval av sina tjänster i Danmark. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad