onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Dåligt intresse för IT-bridge över Öresund

Efter fyra års utveckling är anmälningarna till det kommunala företagsregistret IT-bridge så få att man nu måste överväga en ny marknadsföringsstrategi, berättar en av koordinatorerna, Jørn Kure från Slangerup Kommune på Själland.

IT-bridge är en näringslivsguide för nio danska och sju skånska kommuner. Avsikten är att skapa företagskontakter mellan kommunerna på båda sidor av Sundet. Vägvisaren täcker in kommunerna i området runt Köpenhamn och Malmö, men de båda storstädernas företag finns inte med. Trots det omfattar registret cirka 27.000 företag (13.267 svenska och 13.700 danska).

Jørn Kure har summerat antalet beställda lösenord till drygt 250 stycken av potentiellt 27.000 stycken. Lösenorden behöver företagen för att kunna komplettera och ändra sina presentationer i databasen. De få lösenorden är i stort sett lika fördelade mellan den danska och svenska sidan.

— Det är otillfredsställande lågt, säger Jørn Kure.

Han påpekar att det är gratis för företagen att använda hemsidan och lägga till ytterligare data. Vägvisaren kan också användas till att skriva ut etiketter eller för att ta fram e-postadresser till exempelvis kontaktpersoner i egna eller andra branscher.

IT-bridge omfattar för närvarande Skurup, Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Svedala och Trelleborgs kommuner i Skåne. De danska kommunerna är Slangerup, Frederikssund, Jægerspris, Stenløse, Ballerup, Ledøje-Smørum, Gundsø, Skibby och Ølstykke. Projektet finansieras delvis av EU-programmet Interreg II A.

— Vi ska nu se om vi kan skapa mer uppmärksamhet kring oss själva via e-post, säger Jørn Kure.

Efter fyra års utveckling är anmälningarna till det kommunala företagsregistret IT-bridge så få att man nu måste överväga en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.