onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Dåligt intresse för IT-bridge över Öresund

Efter fyra års utveckling är anmälningarna till det kommunala företagsregistret IT-bridge så få att man nu måste överväga en ny marknadsföringsstrategi, berättar en av koordinatorerna, Jørn Kure från Slangerup Kommune på Själland.

IT-bridge är en näringslivsguide för nio danska och sju skånska kommuner. Avsikten är att skapa företagskontakter mellan kommunerna på båda sidor av Sundet. Vägvisaren täcker in kommunerna i området runt Köpenhamn och Malmö, men de båda storstädernas företag finns inte med. Trots det omfattar registret cirka 27.000 företag (13.267 svenska och 13.700 danska).

Jørn Kure har summerat antalet beställda lösenord till drygt 250 stycken av potentiellt 27.000 stycken. Lösenorden behöver företagen för att kunna komplettera och ändra sina presentationer i databasen. De få lösenorden är i stort sett lika fördelade mellan den danska och svenska sidan.

— Det är otillfredsställande lågt, säger Jørn Kure.

Han påpekar att det är gratis för företagen att använda hemsidan och lägga till ytterligare data. Vägvisaren kan också användas till att skriva ut etiketter eller för att ta fram e-postadresser till exempelvis kontaktpersoner i egna eller andra branscher.

IT-bridge omfattar för närvarande Skurup, Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Svedala och Trelleborgs kommuner i Skåne. De danska kommunerna är Slangerup, Frederikssund, Jægerspris, Stenløse, Ballerup, Ledøje-Smørum, Gundsø, Skibby och Ølstykke. Projektet finansieras delvis av EU-programmet Interreg II A.

— Vi ska nu se om vi kan skapa mer uppmärksamhet kring oss själva via e-post, säger Jørn Kure.

Efter fyra års utveckling är anmälningarna till det kommunala företagsregistret IT-bridge så få att man nu måste överväga en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.