måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Ideonföretag söker 30 miljoner för IT-system till vårdsektorn

IT-företaget activaCare på Ideon i Lund söker 30 miljoner svenska kronor för produktlansering och marknadsexpansion under de kommande två åren. Förhandlingar pågår med flera olika riskkapitalister, uppger företagets VD Thomas Sjögren.

activaCare har i samarbete med forskare utvecklat administrationsprogrammet Adele för vård- och omsorgssektorn. Vårdtagarnas aktuella hjälpbehov i tid (vårdtyngden) kan automatiskt jämföras med persontillgången enligt schemat. Programmet syftar till effektivare användning av personalens tid med sikte på högre vårdkvalitet till lägre kostnad, genom att jämna ut arbetstoppar och minska behovet av timvikarier.

Till programmet, som är webbaserat och säljs i fasta installationer eller som ASP-tjänst, kopplas funktioner för bland annat delegering, avvikelserapportering och journalhantering. En rad nya moduler lanseras under våren.

Företaget startade i januari och gick en ovanlig väg för att få in startkapital – första rundan kom från en grupp privata riskkapitalister i USA. I andra rundan satsade TeknoSeed i Lund drygt två miljoner för en ägarandel kring sju procent. Grundarna äger fortfarande drygt 75 procent av bolaget.

Bland kunderna finns Ystads och Helsingborgs kommuner, men Thomas Sjögren ser också möjligheter inom branscher som barnomsorgen och skolan. Expansionsplanerna är globala, men utlandssatsningar ska främst ske via partnerskap. Dessutom planerar företaget att lägga ut stor del av programmeringsarbetet på företag i Indien, Pakistan eller Makedonien.

IT-företaget activaCare på Ideon i Lund söker 30 miljoner svenska kronor för produktlansering och marknadsexpansion under de kommande två åren. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad