fredag 29 september 2023

inloggad som

Systembolaget tänker stoppa dansk namne

Rapidus avslöjande att vinkännaren Nils Stormby i Malmö till våren öppnar Systembolaget ApS vid Ströget i Köpenhamn väcker starka reaktioner i Sverige.

— Vi accepterar inte att man stjäl vårt namn. Systembolaget är ett starkt varumärke och det finns noggranna regler inom EU för vad som är tillåtet. Vår jurist får utreda det här och vi kommer att vidta alla åtgärder vi kan för att stoppa varumärkesintrånget, säger Systembolagets presschef Björn Rydberg till Rapidus.

Han hänvisar också till att Systembolaget flera gånger tidigare har drivit liknande ärenden mot butiker i exempelvis Sydeuropa – med framgång.

Den socialdemokratiske riskdagsledamoten Bengt Silfverstrand sitter i svenska Systembolagets styrelse. Även han reagerar starkt mot grundandet av Systembolaget ApS.

— Det är helt horribelt. Enskilda ska inte profitera på Systembolagets väl inarbetade och respekterade namn. På något sätt kommer frågan säkert att ventileras på nästa styrelsemöte den sjunde december, säger Bengt Silfverstrand.

Rapidus avslöjande att vinkännaren Nils Stormby i Malmö till våren öppnar Systembolaget ApS vid Ströget i Köpenhamn väcker starka reaktioner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad