måndag 25 september 2023

inloggad som

Anoto kan vara börsmässigt redan nästa höst

Ideonföretaget Anoto, som utvecklat en teknik för att trådlöst föra över handskriven text från ett papper till mobiltelefoner och datorer, kan vara redo att börsnoteras redan om något år. Det uppger företagets VD Christer Fåhraeus för Rapidus.

I dag ägs Anoto av C Technologies och Ericsson Mobile Communications. Ericsson äger 17 procent av bolaget, men har option att öka sin andel till 33,3 procent.

Just nu förbereds ett optionsprogram för personalen i Anoto och det är därför ”hyfsat troligt med någon form av särnotering” av Anoto-aktien, menar Fåhraeus. C Technologies, som noteras på Stockholmsbörsens O-lista, skulle dock sannolikt kvarstå som stor ägare även efter en särnotering.

— Men det är upp till en bolagsstämma att fatta beslut om och jag uttalar mig nu som ägare och inte som representant för bolaget, säger Christer Fåhraeus.

Hans bedömning är att Anoto är moget för en notering tidigast nästa höst eller våren 2002. Vid det laget ska företaget ha ”substantiella intäkter” och under år 2002 räknar man med positivt kassaflöde.

Ideonföretaget Anoto, som utvecklat en teknik för att trådlöst föra över handskriven text från ett papper till mobiltelefoner och datorer, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad