tisdag 26 september 2023

inloggad som

… medan Exportrådet tar svenska riskkapitalister till Danmark

Den 7 september anordnas ett slutet arrangemang för ledande svenska riskkapitalbolag och Öresundsbaserade IT-företag, som kan tänkas vara intresserade av att bli investeringsobjekt.

Det är det svenska Exportrådet som tänker dra sitt strå till stacken på den ostrukturerade riskkapitalmarknaden i Öresundsregionen, genom att till den svenska ambassaden i Köpenhamn bjuda in ett tiotal riskkapitalbolag från Sverige och cirka 70-80 representanter från IT-företag från Danmark och Skåne.

Arrangemanget kallas riskkapitalseminarium och de riktade inbjudningarna är på väg ut i dagarna. Den slutliga deltagarlistan är ännu inte klar, men enligt vad Rapidus erfar är det troligt att svenska bolag som Startupfactory, Brainheart Capital, Malmöhus Invest, TeknoSeed och Emerging Technologies, bland andra, finns med i den panel av investerare, som nu förväntas kasta lystna blickar på intressanta objekt, inte minst i Danmark, där många företag är på jakt efter kapital.

Initiativet har enligt uppgift mötts med starkt positivt intresse från både investerare och företagare.

Den 7 september anordnas ett slutet arrangemang för ledande svenska riskkapitalbolag och Öresundsbaserade IT-företag, som kan tänkas vara intresserade av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad