lördag 13 juli 2024

inloggad som

Bo Håkansson ny ägare i Malmös nya IT-kuvös

Bo Håkansson, tidigare storägare och styrelseordförande i Active Biotech i Lund, går in som ny delägare i nystartade kuvösverksamheten Virtual Business House i Malmö tillsammans med ytterligare ett tiotal personer.

Håkansson, som i dag är ordförande och huvudägare i utvecklingsbolaget Wilh. Sonesson, satsar en miljon svenska kronor i en nyemission och äger nu fem procent av Virtual Business House, som ska hjälpa unga IT-företag med affärsutveckling.

Bland de övriga nya delägarna i Virtual Business House finns Lennart Molvin, tidigare Investor Relations-ansvarig på Active Biotech, resebolaget Tickets styrelseordförande Magnus Wahlbäck, Alfred Bergs VD Harry Klagsbrun, fastighetsbolaget Wihlborgs förre VD Bo Forsén och McDonald’s Paul Lederhausen.

De ursprungliga ägarna är företagets VD Sebastian Merlöv, som är en av grundarna till IT-företaget Absalon, IT-koncernen Sigmas VD Dan Olofsson, Balance Corporate Advisors och Mats BC Ohlsson, auktoriserad revisor på KPMG och ägare till fastigheten på Slottsgatan i Malmö där Virtual Business House håller till.

Bo Håkansson, tidigare storägare och styrelseordförande i Active Biotech i Lund, går in som ny delägare i nystartade kuvösverksamheten Virtual […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.