måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Bo Håkansson ny ägare i Malmös nya IT-kuvös

Bo Håkansson, tidigare storägare och styrelseordförande i Active Biotech i Lund, går in som ny delägare i nystartade kuvösverksamheten Virtual Business House i Malmö tillsammans med ytterligare ett tiotal personer.

Håkansson, som i dag är ordförande och huvudägare i utvecklingsbolaget Wilh. Sonesson, satsar en miljon svenska kronor i en nyemission och äger nu fem procent av Virtual Business House, som ska hjälpa unga IT-företag med affärsutveckling.

Bland de övriga nya delägarna i Virtual Business House finns Lennart Molvin, tidigare Investor Relations-ansvarig på Active Biotech, resebolaget Tickets styrelseordförande Magnus Wahlbäck, Alfred Bergs VD Harry Klagsbrun, fastighetsbolaget Wihlborgs förre VD Bo Forsén och McDonald’s Paul Lederhausen.

De ursprungliga ägarna är företagets VD Sebastian Merlöv, som är en av grundarna till IT-företaget Absalon, IT-koncernen Sigmas VD Dan Olofsson, Balance Corporate Advisors och Mats BC Ohlsson, auktoriserad revisor på KPMG och ägare till fastigheten på Slottsgatan i Malmö där Virtual Business House håller till.

Bo Håkansson, tidigare storägare och styrelseordförande i Active Biotech i Lund, går in som ny delägare i nystartade kuvösverksamheten Virtual […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad