lördag 30 september 2023

inloggad som

Connect Network öppnar i Köpenhamn med fokus på Öresundsregionen

Det världsomspännande nätverket Connect etablerar sig i Köpenhamn i augusti. Målet är att sammanföra forskare och uppfinnare med riskkapital och entreprenörer för att skapa tillväxtföretag kring forskningsresultat.

Medan Connect Network är väletablerat i Sverige med fyra regionalavdelningar, bland annat i Skåne med kopplingar till Lunds universitet, så kommer Danmark och Köpenhamn med först nu. En projektledare är redan utsedd:

— Vi öppnar med klar fokus på Öresundsregionen. I utlandet, inte minst i USA, är det nu stor fokus på tillväxten här, säger projektledaren som av hänsyn till sitt nuvarande arbete vill vara anonym ytterligare ett par veckor.

Connect är ett icke-kommersiellt nätverk som finansieras av sponsorer. Idén kommer från San Diego och University of California, där CONNECT startades för 15 år sedan på initiativ av näringslivet.

Det världsomspännande nätverket Connect etablerar sig i Köpenhamn i augusti. Målet är att sammanföra forskare och uppfinnare med riskkapital och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad