100.000 nya Köpenhamnare om tio år

Danska huvudstaden förväntas växa snabbt de närmaste åren, enligt en undersökning som Köpenhamns kommun har låtit utföra. Det tros bland annat leda till att bopriserna kommer att stiga.

De närmsta tio åren tros befolkningen öka med 100.000 nya människor. Det bland annat på grund av att fler föds än dör, men även på inflyttning till Köpenhamn både från resten av landet och utlandet. Bara i år beräknas huvudstaden öka med 11.000 nya invånare.

Det krävs 45.000 nya bostäder om behovet ska täckas. Bostadspriserna beräknas öka i takt med att konkurrensen om dem blir större, något som kan påverka resten av regionen. Det tror Hans Jørn Abrahamsen som är försäljningschef inom bygg- och fastighetsverksamheten på NCC Bostäder:

– Köpenhamn är redan dyrt och om priserna stiger ytterligare kommer vi se att folk börja titta på alternativa platser relativt nära Köpenhamn. Så förutom att priserna kommer att stiga i Köpenhamn, förväntar vi oss även att priserna kommer att stiga på några av de platser som ligger under en halvtimme med kollektivtrafik från Köpenhamn, säger han till Berlingske Tidende. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: