onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Italiensk storkoncern flyttar nordiskt säljkontor till Malmö

Dideco Sverige AB flyttar i mars försäljningskontoret från Täby norr om Stockholm till centrala Malmö.

— Malmö är ett mer centralt läge för oss eftersom vi vill komma närmare den danska marknaden, säger VD Björn Kekonius.

Dideco har redan etablerat sitt lager för den skandinaviska marknaden i Malmö.

Försäljningskontoret i Malmö kommer att ha fyra anställda. Dessutom är fem säljare knutna till företaget. Två finns i Sverige, två i Norge och en i Danmark.

Dideco Sverige AB säljer thoraxapparatur till sjukhus för Dideco som ingår i den italienska storkoncernen Snia. Dideco tillverkar bland annat hjärtlungmaskiner och material till dessa. Dideco Sverige AB omsatte förra året 19 miljoner svenska kronor.

Snia var en del av Fiat-koncernen fram till 1998 då företagsgruppen introducerades på den italienska börsen. Snia tillverkar inte bara medicinsk apparatur utan finns också på energimarknaden och inom kemi och textil.

Dideco Sverige AB flyttar i mars försäljningskontoret från Täby norr om Stockholm till centrala Malmö. — Malmö är ett mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.