torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Italiensk storkoncern flyttar nordiskt säljkontor till Malmö

Dideco Sverige AB flyttar i mars försäljningskontoret från Täby norr om Stockholm till centrala Malmö.

— Malmö är ett mer centralt läge för oss eftersom vi vill komma närmare den danska marknaden, säger VD Björn Kekonius.

Dideco har redan etablerat sitt lager för den skandinaviska marknaden i Malmö.

Försäljningskontoret i Malmö kommer att ha fyra anställda. Dessutom är fem säljare knutna till företaget. Två finns i Sverige, två i Norge och en i Danmark.

Dideco Sverige AB säljer thoraxapparatur till sjukhus för Dideco som ingår i den italienska storkoncernen Snia. Dideco tillverkar bland annat hjärtlungmaskiner och material till dessa. Dideco Sverige AB omsatte förra året 19 miljoner svenska kronor.

Snia var en del av Fiat-koncernen fram till 1998 då företagsgruppen introducerades på den italienska börsen. Snia tillverkar inte bara medicinsk apparatur utan finns också på energimarknaden och inom kemi och textil.

Dideco Sverige AB flyttar i mars försäljningskontoret från Täby norr om Stockholm till centrala Malmö. — Malmö är ett mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.