måndag 20 maj 2024

inloggad som

… när Mobenga går som tåget

Inräknat ett nyöppnat kontor i Ukraina har mobilteknikbolaget Mobenga i det närmaste fördubblat personalstyrkan det senaste året. Med 90 anställda i Malmö tvingas bolaget nu byta till större lokaler.

Sedan starten 2006 har Mobenga tagit en allt större position inom sin nisch: appar för spel och dobbel i mobilen. Tekniken används i dag av en lång rad etablerade spelbolag, från Unibet och irländska Paddy Power till australiensiska Sportsbet. Senaste kunden är Fortuna Group, noterad på Prag- och Warzawabörserna.

— Vi gynnas dels av att vi var tidiga ute, dels av att allt större del av konsumtionen sker i mobilen, så även betting. Vår framfart speglas kanske tydligast av att vi var 14 anställda när Playtech köpte oss för nästan exakt två år sedan. I dag är vi strax över 100 och ska anställda ytterligare 15-20 under hösten, säger vd Christian Rajter.

Han är ensam på Mobengas Stockholmskontor medan tio personer sitter i Kiev, där bolaget öppnade en utvecklingsavdelning i maj. Resten finns i Malmö, där Mobenga till våren flyttar till större lokaler.

Expansionstakten märks även tydligt i bolagets bokslut. 2012 närapå dubblades omsättningen till 77 miljoner kronor, medan rörelseresultatet steg från 7,5 till 21,8 miljoner kronor.

— Vi kommer nog inte dubbla omsättningen i år, men vi räknat ändå med rejäl utväxling, säger Christan Rajter.

Erik Olausson

Inräknat ett nyöppnat kontor i Ukraina har mobilteknikbolaget Mobenga i det närmaste fördubblat personalstyrkan det senaste året. Med 90 anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.