torsdag 9 maj 2024

inloggad som

… när Mobenga går som tåget

Inräknat ett nyöppnat kontor i Ukraina har mobilteknikbolaget Mobenga i det närmaste fördubblat personalstyrkan det senaste året. Med 90 anställda i Malmö tvingas bolaget nu byta till större lokaler.

Sedan starten 2006 har Mobenga tagit en allt större position inom sin nisch: appar för spel och dobbel i mobilen. Tekniken används i dag av en lång rad etablerade spelbolag, från Unibet och irländska Paddy Power till australiensiska Sportsbet. Senaste kunden är Fortuna Group, noterad på Prag- och Warzawabörserna.

— Vi gynnas dels av att vi var tidiga ute, dels av att allt större del av konsumtionen sker i mobilen, så även betting. Vår framfart speglas kanske tydligast av att vi var 14 anställda när Playtech köpte oss för nästan exakt två år sedan. I dag är vi strax över 100 och ska anställda ytterligare 15-20 under hösten, säger vd Christian Rajter.

Han är ensam på Mobengas Stockholmskontor medan tio personer sitter i Kiev, där bolaget öppnade en utvecklingsavdelning i maj. Resten finns i Malmö, där Mobenga till våren flyttar till större lokaler.

Expansionstakten märks även tydligt i bolagets bokslut. 2012 närapå dubblades omsättningen till 77 miljoner kronor, medan rörelseresultatet steg från 7,5 till 21,8 miljoner kronor.

— Vi kommer nog inte dubbla omsättningen i år, men vi räknat ändå med rejäl utväxling, säger Christan Rajter.

Erik Olausson

Inräknat ett nyöppnat kontor i Ukraina har mobilteknikbolaget Mobenga i det närmaste fördubblat personalstyrkan det senaste året. Med 90 anställda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.