onsdag 12 juni 2024

inloggad som

Fem snabba till Jacob Lönroth, grundare av Mincbolaget Mobiletail…

|  
|  

… som ska göra en hacka på webbaserade jämförelser av mobilabonnemang.

Finns det inte sådant här redan?

— Det finns sajter som Pricerunner och Prisjakt, men där jämför de bara mobilabonnemang. Operatörernas subventioner av olika telefoner skiljer sig också väldigt mycket åt.

Sajten har funnits för att jämföra mobila bredband i ungefär ett halvår, hur har det gått?

— Vi har haft några hundra besökare varje dag, men marknaden är mycket större för mobiltelefoner. Mobila bredband är en lite mindre komplex produkt där det handlar om att jämföra ett hundratal olika abonnemangsvarianter med varandra, för mobiler är det tusentals.

Hur ska Mobiletail tjäna pengar?

— När kunder byter operatör får vi en provision från den nya operatören.

Hur många arbetar i bolaget?

— Jag har själv programmerat sajten även om jag hyrt in grafisk hjälp. Systemet är rätt automatiserat och hämtar själv information om aktuella priser hos operatörerna. Jag hoppas kunna anställa en utvecklare framöver.

Du var även en av grundarna i DineOnline, en sajt där man kunde beställa lunch via nätet, som lades ner förra sommaren. Hur ska du lyckas den här gången?

— Med DineOnline gav vi oss in i en bransch vi inte visste så mycket om, men jag har jobbat som säljare i en mobilbutik, jag vet hur det funkar.

Erik Olausson

… som ska göra en hacka på webbaserade jämförelser av mobilabonnemang. Finns det inte sådant här redan? — Det finns […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Qgroup startar cybersäkerhetsbolag

    Efter ett tufft fjolår har den Malmöbaserade IT-konsultkoncernen Qgroup inlett 2024 med rekordsiffror. Doldisjätten startar nu ett nytt bolag inom cybersäkerhet.