fredag 28 juni 2024

inloggad som

Nio ansökningar till miljonpriset Oresund Award

Nio samarbetsprojekt över Sundet inom hälsoområdet tävlar om Region Skånes och Region Hovedstadens pris Oresund Award på 1,6 miljoner danska kronor. Priset delas i december ut för första gången.

Det är inte enkelt att kamma hem potten. De sökande ska kunna dokumentera excellens i sitt samarbete. Vinner gör ett gränsöverskridande samarbete inom hälsoforskning, innovation och behandlingar i Region Skåne och Region Hovedstaden.

Syftet med det nya priset är att visa att danskar och svenskar kan samarbeta om förbättrad hälsa.

— I ljuset av att det är första gången priset delas ut, tycker administrationen att nio projekt med spännande samarbete över Öreund är fullt tillfredsställande, säger Camilla Christina Bugge, projektkonsult inom internationellt varumärkesarbete på Region Hovedstaden.

Prispengarna ska användas till att vidareutveckla det vinnande samarbetet och visa upp det internationellt så att omvärlden får sina ögon på Öresundsregionen. För att plocka hem Oresund Award måste samarbetet vara framåtriktad och banbrytande, samt involvera minst en part från hälsovårdsväsendet i var och en av de två regionerna. Priset ska också uppmuntra privata företag till att samarbeta på tvärs över Sundet för att hitta nya lösningar.

Juryn har nio medlemmar i form av chefer och fackliga representanter från Danmark och Sverige samt internationella experter. Vinnaren koras den 2 december vid en ceremoni i Skåne.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Nio samarbetsprojekt över Sundet inom hälsoområdet tävlar om Region Skånes och Region Hovedstadens pris Oresund Award på 1,6 miljoner danska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.